Friday, March 16, 2012

Pasta de ardei copti si fasole

Pasta de ardei copti si fasole
Zacusca este una dintre mancarurile mele preferate, atat de preferate incat punem zacusca in septembrie-octombrie si daca in februarie mai avem 2 borcane, ne putem considera norocosi. Din februarie incepe suferinta si asteptarea noului sezon de zacusca! Tocmai de aia imi place asa mult reteta de pasta de ardei cu fasole, pentru ca aduce foarte mult a zacusca mea iubita si se prepara aproape instant! E atat de usor de facut, incat poate sa o gateasca pana si Luca, la cei 3 ani ai lui.

De ce ardei grasi? Pentru ca fie ca sunt proaspeti sau copti, contin caroten, vitamina C, B6 si acid folic, dar sunt si foarte bogati in antioxidanti si au proprietati anti-cancerigene. In ciuda tuturor beneficiilor pentru sanatate, ardeii grasi au un indice caloric mic si datorita continutului mare de apa, dau o senzatie de satietate rapida, deci implicit vom manca mai putin la masa.

De ce fasole boabe? Pentru ca ajuta la reducerea colesterolului, scade incidenta durerilor de cap si ne da foarte multa energie. Fasolea este saraca in grasimi si bogata in fibre, magneziu si fier.

3 comments:

  1. Hello!
    Luca e un scump! cu asa un ajutor n-are cum sa nu iasa reteta ! Caroline,fetita mea, vrea si ea sa faca reteta ,mai ales ca avem si noi un robot la fel :-) Multumim de reteta! O vom incerca cat de curand!

    ReplyDelete
  2. Super tare!Salivez.Sigur o incerc.Pot sa te intreb ce robotel ai folosit si ce putere are?Imi place ca nu e foarte mare.multumesc.Anca.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.