Omleta fiarta cu ciuperci
Omleta fiarta este o reteta pe care o am de la prietena mea Corina si tot ea mi-a dat si ouale frumoase, de tara, pe care le-am folosit. Este o varianta mai sanatoasa a omletei clasice si puteti sa folositi metoda aceasta cand aveti prieteni invitati: puneti in fiecare punguta 2 oua batute si in boluri sa puneti mai multe ingrediente: sunculita, ciuperci, legume etc si fiecare sa isi faca omleta asa cum o doreste.
Daca aveti orice fel de intrebari, astept comentariile voastre. Pana atunci va las sa savurati un nou episod din Mic dejun in 5 minute by Cappy. Sa va fie de bine!
tare interesanta....dar cat o lasam in apa? adica cand ne dam seama ca este gata si inauntru? ca banuiesc ca la un moment dat se ingheaga oul la suprafata....multumesc
ReplyDeleteInteresanta reteta si sanatoasa ,bine de luat in calcul....pup!
ReplyDeleteinteresanta reteta , nam mai auzit as aceva o sancerc si eu
ReplyDeleteDraga Teo,
ReplyDeleteTocmai am terminat de gatit si savurat omleta.
Reteta cred ca e geniala, foarte aromata si in acelasi timp foarte usoara.
Am intampinat insa oarecare dificultati cu fierberea. In primul rand punga mea nu s-a scufundat, plutea la suprafata, asa ca a trebuit sa o tot presez cu o lingura de lemn. Apoi, nu stiu de ce, cand punga s-a atins de marginea oalei s-a topit putin (noroc ca a fost partea in care nu ajungea omleta, ca altfel imi curgea omleta din punga). Prin urmare, am dat focul mai incet, asa ca a durat putin mai mult operatiunea.
Am folosit o oala f similara cu a ta si apa la fel (care a fost 3/4 din capacitatea oalei)
Ce crezi ca am gresit si ce imi recomanzi?
Dar o alternaniva la punga de plastic ar fi? (eventual un fel de saculet de bumbac?)
Te pup. E grozav ce faci pentru noi, cred ca esti cel mai bun bucatar in Romania! Numai bine :)
Draga Cristina, eu am folosit o punga f groasa, insa la fel de bine poti pune omleta intr-un bol rezistent la apa, pe care sa il pui peste o oala in care fierbe apa si asa omleta se fierbe la baie de aburi. Te pup :*
ReplyDelete