Ingrediente: (folosim o cana de 250 ml pentru a cantari ingredientele)
- 200g margarina Rama Maestro
- 2 ½ cani zahar
- o cana lapte
- 5 linguri cacao
- 2 cani faina
- 5 oua
- un pliculet praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 fiole esenta de rom
- o cana de nuci tocate
- fulgi de migdale pentru decor
Intr-o craticioara cu fund dublu sau in bain-marie punem laptele, zaharul, cacaua si esenta de rom. Le fierbem la foc mic pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop gros. Lasam siropul sa se raceasca.
Separat, spumam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei si o amestecam cu ¾ din siropul de cacao). Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt; amestecam bine.

Urmeaza sa adaugam nucile si sa amestecam temeinic. La final se adauga albusurile batute spuma tare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 30 de minute, dau pana trece testul scobitorii. Scoatem prajitura de la cuptor si cat e calda turnam peste ea siropul pe care l-am pastrat. Presaram fulgii de migdale si dam la rece cel putin o ora inainte de servire.

A iesit o prajiturica aromata, usor crocanta, total opusul prajiturilor cu multa crema si foarte dulci. A fost atat de apreciata incat unii musafiri, cei mai speciali asa, au primit chiar si o portie la pachet. Sa o incercati pentru petrecerea de Revelion, astept sa ii spuneti cum v-a iesit. Sa va fie de bine!
P.S. Puteti impartasi cele mai bune retete de prajituri pe Prajituria.ro
mhhh ce bine arata,chiar nu stiam ce praji sa fac de revelion ! Merci Teo si felicitari!
ReplyDeleteTe urmaresc de aproape 2 ani, dar pana acum nu ti-am scris. Am 2 copii mofturosi si un bebe de 3 luni si cand nu stiu ce sa le mai fac de mancare sau ceva dulce...ma inspir din retetele tale. Retetele tale sunt nemaipomenite. Esti o dulce. te pup. Angi
ReplyDeleteÎti doresc un An Nou fericit alaturi de cei dragi! :-*
ReplyDeleteDeliciosa prajitura....e aproape gol platoul.LA MULTI ANI!
ReplyDeleteAm incercat reteta si a iesit foarte buna. Foarte buna.
ReplyDeleteAm respectat intocmai cantitatile si am avut o tava cu aceleasi dimensiuni ca a ta, insa a crescut foarte mult blatul, mai mult decat se arata in poze. A iesit tare pufos si bun :)
Buna ziua! Nu sunt nicio priceputa, nicio pasionata a bucatariei. Am facut acesta reteta si ma ling pe degete. Va multumim.
ReplyDeletearata super am sa o incerc si eu
ReplyDelete