Wednesday, August 18, 2010

Dovlecei scazuti

M-am intors din scurta pauza sau mini-vacanta, cum doriti sa ii spuneti. Nu am fost plecati nicaieri, cel putin nu fizic, insa ne-am relaxat, aproape am terminat cartea, care a inceput sa primeasca o forma datorita lui Robert, graficianul cel mai talentat si mai drag dintre toti graficienii. Pentru cei care nu stiti despre ce vorbesc, in curand, speram noi, va aparea cartea cu retete de dulciuri, semnata Teo.

Pana una alta, ne intoarcem la ale noastre, respectiv una dintre retetele care au fost la mare cautare la noi acasa in perioada de post ce tocmai a trecut. Cu aceasta ocazie trebuie sa le spun un La Multi Ani cu drag, din toata inima, tuturor Mariilor si Marianilor.

Ingrediente:
- 3 dovlecei mari
- o ceapa rosie
- 2 rosii
- o legatura de marar
- 4-5 linguri de ulei
- 150 ml de apa



Curatam dovleceii de coaja si ii taiem bucatele mici, taiem ceapa marunt, apoi incingem intr-o craticioara uleiul si calim ceapa, amestecand cu o lingura de lemn sa nu se arda, pana se sticleste. Adaugam dovlecelul, lasam sa se soteze putin impreuna cu ceapa, apoi turnam apa, saram si piperam dupa gust si le lasam la foc mic amestecand din cand in cand.Separat, in apa clocotita punem rosiile si le oparim 1-2 minute, suficient cat sa le putem desprinde coaja.



Tocam marunt rosiile decojite si le punem peste dovlecel, adaugam apoi mararul tocat, amestecam tot bine bine si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand dovleceii sunt moi si apa a scazut aproape de tot.



Nu e nevoie sa puneti mai multa apa pentru ca dovleceii isi vor lasa oricum apa. In mod normal dovleceii scazuti pot fi o garnitura langa pui sau alte friptane, dar in perioada de post devine o mancare de sine statatoare. Sa va fie de bine!





11 comments:

  1. o bunatate ! Merita incercata ! Welcome back :*

    ReplyDelete
  2. Merita incercat...noi punem si o legatura de cimbru cand fierbe :)

    ReplyDelete
  3. Si eu fac asa dar mai adaug un pic de bulion si orez. Este o mancare de post extraordinara.

    ReplyDelete
  4. bine ai venit, mi-a fost dor de tine si de miracolele tale din bucatarie.

    ReplyDelete
  5. Buuuna rau, am o prietena care o face frecvent. Iti multumesc ca mi-ai amintit de ea. Tocami buna de luam la serviciu, sa innebunesc colegele.Eu abia am incheiat perioada de 2 ani de stat acasa cu Luca al meu.

    Bine ai revenit.
    Beatrice

    ReplyDelete
  6. super..eu fac cu vinete..o sa incerc si cu dovlecei

    ReplyDelete
  7. o sa incerc si eu!!

    ReplyDelete
  8. Teo, multumim pt reteta, o incercam azi in prima zi a postului mare.

    ReplyDelete
  9. Buna ideie mi-ai dat chiar ma gandeam cum sa fac ce doi dovlecei care ma asteapta sa-i gatesc !Multumesc !

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.