Friday, January 20, 2012

Cake pops cu biscuiti

Cake pops cu biscuitiDe cand am facut cake pops pentru ziua lui Luca, a devenit una dintre retetele culinare cele mai cerute la noi si sincer am tot amanat sa fac din nou, nu de lene, ca nu se fac greu, ci pentru ca vroiam sa tin cat mai mult de betisoarele pentru acadele. Apoi mi-am dat seama ca la fel de bine pot sa fac cake pops si cu scobitori mai groase, din cele pentru cocktailuri sau de ce nu, sa le servesc ca pe praline, in hartiute pentru mini-muffins. Asa ca am trecut la treaba insa in loc de prajitura si crema de prajitura am folosit biscuiti si crema de branza.

Ideea de cake pops este a Bakerellei si daca va plac foarte mult si vreti sa aflati mai multe despre aceste prajiturele, va sugerez sa cautati pe amazon sau ebay cartea ei cu si despre cake pops. Acum sa revenim la reteta de azi, pentru care am folosit biscuiti Oreo, insa puteti sa folositi orice fel de biscuiti cu crema.

Ingrediente:
- 16 biscuiti Oreo sau alti biscuiti cu crema
- 100g crema de branza
- 300g ciocolata cu lapte sau amaruie, in functie de gusturile voastre



Mai intai dam biscuitii prin blender si ii tocam foarte fin. Adaugam apoi crema de branza, care trebuie sa fie la temperatura camerei si amestecam bine de tot, pana avem o compozitie omogena. E foarte important sa amestecati pana toti biscuitii macinati sunt bine incorporati in crema de branza. Din compozitia obtinuta facem bilute de cca 2 cm in diametru si le asezam in tava, pe hartie de copt. Urmeaza sa topim ciocolata la bain marie.



Dam fiecare betisor sau scobitoare (dar e musai sa fie din cele mai groase sau bete pentru frigarui) prin ciocolata topita. si il infigem fix in mijlocul bilutelor din biscuiti. Dam tava la congelator cel putin 30 de minute. Scoatem cake pops de la congelator si le dam prin ciocolata topita. Batem usor cu degetul batul in timp ce il invartim, asa se uniformizeaza stratul de ciocolata si cade excesul. Fixam cake pops intr-o bucata de polistiren si le lasam sa se raceasca complet, pana ciocolata se intareste.



Ce ziceti? Asa-i ca se fac foarte simplu dar arata chiar spectaculos? Ma intreba lumea de unde cumpar eu betisoarele... le iau de pe ebay si nu sunt foarte scumpe iar contul de ebay se face foarte usor. Dar dupa cum spuneam, bune-s si betele pentru frigarui si le gasiti chiar oriunde! Un alt lucru foarte important legat de reteta asta e topirea ciocolatei: puneti vasul cu apa pe foc, la flacara medie si puneti deasupra un alt vas, fie din metal fie din sticla termorezistenta. In acest al doilea vas, puneti ciocolata. Lasati 2-3 minute, pana ciocolata incepe sa se topeasca. Dati focul la minim si incepeti sa amestecati in continuu. Asa veti sti sigur ca nu se arde ciocolata. Ajunge ca doar cateva din bucatelele de ciocolata sa fie topite pentru ca restul ciocolatei sa se topeasca prin amestecare. Daca totusi se intampla sa ardeti ciocolata, puneti repede 1-2 lingurite de lapte (cate ½ lingurita o data si vedeti apoi daca mai trebuie) si amestecati bine, poate mai aveti o sansa sa o salvati. Cam atat pentru azi :) Sa va fie de bine!









37 comments:

  1. yamy ...ce bine arata si ce usor se fac

    ReplyDelete
  2. Arata fantastic,imi plac foarte mult!

    ReplyDelete
  3. Cand spui crema de branza te referi la aceea in cutie, gen Philadelphia Light, Almette... nu?:) Si daca nu am blender, ce zici, merita sa incerc doar cu mixerul sau nu iese?

    ReplyDelete
  4. Cat de simplu de facut si ce rezultat de efect!!... Felicitari!

    ReplyDelete
  5. Cu ce as putea înlocui crema de brânză? Fetița mea nu este fan brânză

    ReplyDelete
  6. Superbe pozele, cu siguranta sunt super delicioase.

    ReplyDelete
  7. Mă gândesc, Teo, că se pot folosi bețe de frigărui tăiate pe jumătate, sunt ceva mai lungi decât o scobitoare obișnuită, sunt accesibile la preț și se găsesc în orice hiper/supermarchet. Tare-mi plac prăjiturelele în forme haioase! :)

    ReplyDelete
  8. Naty, sunt super simplu de facut! E cea mai rapida varianta de cake pops pe care o stiu! :)

    ReplyDelete
  9. Flory, sa stii ca nu-s numai aspectoase, sunt si foarte gustoase :) Data viitoare am sa le imbrac in ciocolata alba sa vedem cum e combinatia alb-negru :)

    ReplyDelete
  10. Andreea R. da, aceea e crema de branza de care zic. Eu folosesc branza marca proprie de la Penny Market sau Philadelphia. Daca nu ai blnder poti sa pui biscuitii intr-o punga si sa le maruntesti cu sucitorul. Nu trebuie sa renunti la reteta numai pentru ca nu ai blender :) Plus ca dupa o zi agitata e perfect sa iti versi naduful pocning biscuitii cu sucitorul :)) Te pup

    ReplyDelete
  11. @Felis, @Just me, @Haplea,@Nicole H. va multumim, eu si cake pops-urile mele! :)

    ReplyDelete
  12. Happy, asa ma gandeam si eu! Si am mai vazut la auchan niste scobitori speciale pentru coctail, sunt mai groase decat betele de frigarui si turite la unul dintre capete, sunt perfecte pentru asa ceva :) te pup sima bucur ca ai trecut pe aici, imi era dor de tine! :)

    ReplyDelete
  13. Google, din pacate nu se poate inlocui crema de branza in reteta asta, ea are consistenta perfecta pentru a lega biscuitii, insa iti garantez ca o data amestecata cu biscuitii, nu se mai simte deloc gustul de branza :)

    ReplyDelete
  14. Multumesc frumos de raspuns! In seara aceasta o sa le fac. Maine este ziua fetitei mele si de cand a vazut pozele de pe site-ul tau, ma tot intreaba cand le fac si eu. In momentul in care am inceput pregatirile pt ziua ei, am consultat Mai intai site-ul tau:)

    ReplyDelete
  15. Sa imi spui te rog daca au iesit frumos si daca ti-au palcut si mai ales LA MULTI ANI fetitei tale, sa fie fericita, zambareata si sa va bucurati de ea :)

    ReplyDelete
  16. Buna!
    M-ar interesa din ingredientele de mai sus, cam cate cake pops ies.
    Ms ;)

    ReplyDelete
  17. Ah, nu trebuie să-ți fie dor, că eu dau des pe la tine deși nu las semne prea vizibile! Te pup și eu!

    ReplyDelete
  18. Draga Teo, deja fac a doua oara prajiturelele astea mici si foarte gustoase! Le adoram pur si simplu toata familia! Iti multumesc mult ca ma ajuti cu retetele tale in fiecare zi! Si cum nu am robot de bucatarie eu sdrobesc biscuitii cu ala de facut piure de cartofi, am din acela cu gauri si asa bine se zdrobesc, parca eu as fi robotul :)) deja de ceva vreme tot de pe blogul tau ma inspir! Te pup, Lavinia

    ReplyDelete
  19. @Negrea din aceste cantitati ies cam 18-20 cake pops

    ReplyDelete
  20. @Happy m-am dus cu gandul la reclama aia de mancare de catei...cu lasa si urme,,,vizibile :))) stii de care zic?? :))

    ReplyDelete
  21. Lavinia, ca de la un robot de bucatarie la altul ...te pup :* :))

    ReplyDelete
  22. clar ii voi face si eu baietelului meu!datorita tie Teo am invatat sa gatesc.acum pot face aproape orice,aproape;-)!

    ReplyDelete
  23. oare daca amestec biscuiti cu batoane dots nu merge?felicitari pt blogul tau.te pup

    ReplyDelete
  24. Teo, pot folosi si Mascarpone? Cam cate bucati ies dintr-o portie? Vreau sa le pregatesc pentru ziua mea....mi se pare un desert care va atrage atat prin forma dar si prin gust! Iulia

    ReplyDelete
  25. Salut :0 sigur ca poti folosi si mascarpone, numai sa fie foarte cremos. Din cantitatile date ies cam 18-20 de cake pops, depinde cat de mari le faci.

    ReplyDelete
  26. Emi, nu stiu ce sa spun despre batoanele dots...pentru ca nu sunt branza pura, sunt invelite in ciocolata si nu stiu daca ar resi o compozitie omogena, din care sa poti face bilute...

    ReplyDelete
  27. ieri am facut si eu, si sunt delocioaseeee!!
    Foarte foarte bune!
    Mancam intruna:))

    ReplyDelete
  28. acum le fac si eu :) sunt in cele 30 de minute de asteptare :D le-am scos pe balcon ca e destul de frig :)

    ReplyDelete
  29. Brenda, e ca in reclama de la Pringles...once you pop...cake pop...you can't stop :))

    Simo, sa imi spui daca va plac! Cu siguranta in balcon e mai ceva ca in congelator, din pacate :(

    ReplyDelete
  30. multumesc Teo pentru inca o idee minunata! e un desert foarte buna si foarte usor de facut! :*
    o fotografie am pus aici: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=351633714858658&set=a.351633194858710.81468.268266709862026&type=3&theater
    Ps. am uitat sa sterg para inainte sa fac poza ;))

    ReplyDelete
  31. Buna! Ce crema de branza se poate folosi?
    PS: sunt o bucatareasa incepatoare :)

    ReplyDelete
  32. Buna :) s-a scris mai sus despre branza: crema de branza natur, Philadephia, marca prorpie de la Lidl, Penny, etc, important e sa nu fie crema de branza cu diverse gusturi si poti folosi si mascarpone.

    ReplyDelete
  33. Simo, ti-au iesit foarte faine si foarte buna ideea cu para!! Asta e chiar bine de stiut, mai ales ca nu gasesc tot timpul polistiren :) Multumesc :*

    ReplyDelete
  34. Sunt ffff bune,am facut si cu ciocolata alba si rosie ......o minunatie :)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.