Cu siguranta stiti retete asemanatoare, pentru ca mamele noastre faceau foarte des pe vremuri “checul aperitiv”. Eu l-am ales pentru ca se face usor, nu este deloc migalos, nu e nevoie de ingrediente spectaculoase, ci pur si simplu putem pune tot ce avem in frigider. In plus, il coacem si il feliem si gata aperitivul, nu ca si in cazul aperitivelor la bucata. Puteti pune in loc de masline sau pe langa masline si broccoli, conopida, legume congelate, porumb, carnati, telemea etc.
Ingrediente:
- 5 oua
- 150ml lapte
- 50ml ulei
- 250g faina
- o lingurita praf de copt
- sare, piper, condimente dupa gust
- 200g sunca
- 150g masline feliate
- 200g cascaval ras
- 100g ciuperci
Batem ouale impreuna cu laptele, punem si cascavalul si condimentele, amestecam bine.
Adaugam apoi faina, praful de copt si restul ingredientelor si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava pentru cozonac, tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce se raceste se feliaza foarte usor si daca doriti, o data asezat pe platou, puteti sa il mai incalziti putin, va fi foarte bun si cald si rece. Eu am de gand sa incerc azi si varianta cu broccoli si o sa va arat poze. Va pup si mult spor la treaba sa aveti!
super...l-am facut si eu
ReplyDeleteLa multi ani!Iti doresc un 2012 plin de realizari si impliniri!
ReplyDeleteLA MULTI ANI! MULTA SANATATE SI NOROC IN TOATE
ReplyDeleteacuma il pun in cuptor ...sper sa iasa super .
ReplyDeletela multi ani multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi iti doresc. e super blogul tau, merci din suflet.
ReplyDeleteFlavia, din Montreal
L-am facut si eu pt masa de revelion...a iesit deliciooos!
ReplyDeleteL-am pregatit ieri, am adaugat insa si o ceapa mai maricica. Delicios, iar nesepararea galbenusului de albus, mi-a usurat mult munca. Folosirea ardeilor, diverse culori si a maslinelor vor oferi la final un aspect interesant! Pofta buna!
ReplyDeleteSuper tare....foarte bunut..de abia l-am scos din cuptor..
ReplyDeleteL-am facut si eu si a avut super succes! :) Multumim pentru reteta! Cantitatile sunt super bine dozate :)
ReplyDeleteMa bucur ca v-a placut! eu l-am facut in diverse combinatii, chiar si cu legume mexicane congelate sia iesit ff fain si colorat!
ReplyDeletein ciuda faptului ca este aproape ora 23 nu m-am putut abtine sa nu-l fac la ora asta.mai stau putin si-l scot din cuptorrrrr.abia astept sa vad cum a iesit.(cascavalul am preferat sa fie cuburi)
ReplyDeletesi si? cum a iesit?
ReplyDelete