
Ingrediente:
- 3-4 gramajoare de macris (cca 300 gr)
- o cana de orez
- 3 oua
- 2 pulpe de pui
- sare si suc de lamaie dupa gust

Intai am oparit macrisul si am pastrat si cam o cana din apa in care a fiert, pentru ca e acrisoara. Am pus apoi la fiert pulpele de pui, in apa cu sare si am spumat din cand in cand. S-a fiert carnea, am scos pulpele din supa si le-am taiat bucatele. Le-am pus inapoi in supa, am pus si macrisul si orezul si am lasat sa fiarba pana cand s-a fiert orezul. Apoi am separat ouale. Albusul l-am pus incet in ciorba care fierbea, si am facut fulgi de ou cu furculita. Galbenusurile le-am batut cu 2-3 linguri de apa rece, pana s-a facut o pasta subtire, pe care am adaugat-o la ultimul clocot. Am tras oala de pe foc si am acoperit. Ciorba mea a fost destul de acra, deci nu am mai pus zeama de lamaie.

Pana si Luca a mancat, desi mie mi s-a parut cam acrisoara pentru el, insa gusturile bebelusilor nu se discuta. Sa ne fie de bine, buna ciorba am mancat!



si buni a mea face ciorba asa, din pacate ea nu poate veni la mine :(.
ReplyDeletefaina o iesit Pofta mare sa aveti!!
Asta da ciorbita. Sa fiu sincera nu prea am vazut aici(Germania) macris, insa daca gasesc cred ca o sa incerc ciorbita ta. tare buna trebuie sa fie.
ReplyDeleteTeo, cum sa caut inregistrarea cu tine de la Protv? am tot cautat pe youtube dar nu am descoperit-o.
As fi tare curioasa sa te vad.
Te pup.
Arata grozav!
ReplyDeleteTrebuie sa scot si eu de la congelator un pachetel cu verdeata. Mi-ai facut pofta! Arata super ciorbita ta.
ReplyDeleteDar de unde ai luat macris ? eu trebuie sa ma catar pe niste dealuri foarte abrupte in copilarie ca sa gasesc cateva frunze de macras.Se gasesc la supermarket sau le-ati adunat de pe undeva?
ReplyDeleteGabi
Buna, eu am luat seminte de macris din comert si le-am plantat, au iesit si anul urmator (puteti pune in fata blocului - nu stiu multi ca se mananca...)
ReplyDelete