Ingrediente:
- 130g margarina Rama Maestro
- 150g zahar brun
- 170g miere
- o lingurita esenta de portocala
- o lingura coaja de portocala rasa
- 350g faina
- o lingurita praf de copt (eu am folosit praf de copt pentru turta dulce, care e usor condimentat)
- o lingurita scortisoara
Spumam intai margarina Rama, care trebuie sa fie la temperatura camerei si zaharul brun, pana avem o crema omogena.
Adaugam apoi oul, mierea, esenta si coaja de portocala. Amestecam bine.
Adaugam apoi faina, cernuta impreuna cu praful de copt si scortisoara. Amestecam bine pana obtinem un aluat destul de moale, pe care insa il putem modela.
Modelam bilute de marimea unei nuci si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem 12-14 minute, pana sunt usor rumenite pe margine.
Puteti pudra biscuitii cu zahar, ii puteti glazura cu ciocolata topita sau orice fel de glazura, insa sincer, la cat sunt de aromati, sunt foarte buni si chiar frumusei asa cum sunt. Sa va fie de bine!
P.S. Puteti impartasi cele mai bune retete de prajituri pe Prajituria.ro
arata tare bine. am salvat reteta...trebuie sa o incerc
ReplyDeleteChiar azi am incercat reteta.
ReplyDeleteSunt asa bucuroasa cand imi iese si mie ceva pt ca sunt un dezastru in bucatarie.
Le-am facut rapid, si normal ca au iesit f bine, ca doar am primit mura-n gura . :)
La fix, mai ales ca e si de post. Prietena mea va avea ce face in seara asta :). Multam si pupici
ReplyDeleteo so rog pe sotioara sa-mi faca
ReplyDeleteyamyy yamyy
ReplyDeleteam vazut ca ai pus si un ou in compozitie, desi in reteta nu scrie. Se poate face si fara ou? ies ok?
ReplyDeleteMultumesc, Cristina
Buna....am incercat si eu reteta. Foarte bune, desi recunosc ca mi-a luat mai mult de 10 min :). Multumesc, Eliza
ReplyDeleteTeo, pe cand lansezi carte? ca eu una nu mai am rabdare...
ReplyDeleteCristina,a zis in reteta ca se adauga oul,mierea si esenta si coaja de portocale!
ReplyDeletealexandra
Eu zic ca nu....Pune un ou, probabil Teo a uitat sa scrie la ingrediente :)
ReplyDeleteEli
scrie in reteta ca se adaoga ou, chiar inainte de imaginea cu oul. :)
ReplyDeleteEli are dreptate, ma refeream ca la ingrediente nu apare. Dar oricum e un detaliu nesemnificativ. La cata treaba are Teo...acuma se mai intampla...
ReplyDeleteCristina
am incercat reteta a iesit o bunatate. chiar bun site-ul tineti-o tot asa
ReplyDeleteRama - check, zahar - check, miere - chech, portocala, ca e iarna - check ... ok, uit ceva ... fainaaaaa :-) - check! A iesit o minunatie, a mirosit in casa genial!
ReplyDeleteLa ce temperatura sa setez cuptorul ?
ReplyDelete180 de grade :)
ReplyDeleteTeo, vad ca la explicatii apare si un ou , iar la ingrediente nu este. Chiar cautam ceva fara oua, caci nu am oua acuma in casa. Cred ca incerc fara ou :)
ReplyDeletetocmai am executat reteta. :D singura problema a fost ca le-am pus cam apropiate si s-au lipit intre ele, ca n-am stiut ca or sa creasca (dar am scuza ca sunt incepatoare :))), dar in rest au iesit foarte bune.
ReplyDeleteSe poate pune unt in loc de margarina oare?!
ReplyDeleteTeo, biscuitii au iesit grozav! Nu ma asteptam sa fie asa de gustosi...Am lasat cam mult a doua tava, ce-i drept, dar au iesit mai crocanti, tocmai cum imi plac mie...In mod sigur o sa-i mai fac! Apropos, nu ai gasit pe undeva reteta pentru Shortbread? Biscuitii aia cu scotieni cu gust de unt, sunt divini!
ReplyDeleteRoxana, cred ca se poate face orice prajitura fie cu margarina, fie cu unt, dar cand iese atat de bine cu margarina, de ce sa schimbi reteta? :-p
ReplyDeleteBuna Teo, am facut si eu aceasta reteta si primii biscuiti mi-au iesit cam tari ce as putea face ca sa se mai fragezeasca? Iti multumesc si tine-o tot asa.
ReplyDeleteiti recomand sa-i tii intr-un borcan inchis ermetic, de pe o zi pe alta si ar trebui sa se fragezeasca.
ReplyDeleteTeo, si eu am patit la fel cu biscuitii, s-au intarit.O sa ii pun intr-o punga dupa ce se racesc si asteptam pana mai tarziu.Oare din cauza ca am pus mai multa faina?Am respectat reteta, insa cand sa le modelez aluatul se lipea pe maini si nu ramanea modelul de minge(se lasa).Esenta pe care am folosit-o e de la Dr O in sticluta de 35 ml(parca) si nu prea are gust.
ReplyDeleteMersi
PS:la gust sunt deliciosi
Buna :) se intaresc la inceput, insa daca ii pui in punga sau borcan inchis ermetic se inmoaie. Eu folosesc esenta de portocale "Orlando" si e foarte ok :)
ReplyDelete