Monday, November 01, 2010

Salau in crusta de malai

Dupa multe retete de peste la tava, la cuptor, pe gratar, parca ne-a luat pofta de un peste prajit. Asa, un peste stil fast-food, cu sos de usturoi, mancarea perfecta pentru o zi rece de toamna-iarna, cum a fost ieri.

Am avut salau de la Dunare (multumim tata socru si mama soacra) si l-am curatat frumusel (mai greu cu solzii) apoi l-am taiat rondele si cu un cutit ascutit i-am scos sirea spinarii. Dupa operatiunea asta, putin mai complicata, totul a fost foarte simplu...

Ingrediente (nu are rost sa dau cantitati exacte, puneti cat e nevoie, in functie de cat peste aveti):
- file de peste
- condimente pentru peste
- malai
- ulei pentru prajit



Reteta in doua randuri: condimentam bine pestele, apoi il dam prin malai, apoi prin ouale batute usor, ca si pentru omleta, apoi din nou prin malai.



Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul si prajim pestele la foc mic, pe ambele parti, pana are o crusta aurie. Il scoatem pe servetele pentru a absorbi uleiul in exces.



E foarte important sa dam pestele de 2 ori prin malai, asa crusta va fi mai groasa si pestele mai crocant. Folositi o mana pentru a da pestele prin malai si cealalta pentru a-l da prin ou, astfel o mana va fi mereu uscata si o puteti folosi pentru a intoarce pestele in tigaie, fara a fi nevoie sa va spalati pe maini de fiecare data.

Cam asta e pestele nostru, eu zic ca arata foarte bine, mecfishu' se poate ascunde! Sa va fie de bine!





5 comments:

  1. mmm, cat de bine arata, salivez!abia astept sa fac si eu reteta, tu ce peste ai folosit ?ms

    ReplyDelete
  2. Scrie in titlu ce peste s-a folosit..si in al doilea paragraf...dah

    Of, iar mi s-a facut pofta de peste....cu usturoi!!!

    ReplyDelete
  3. lol hai k asta a fost buna intrebarea :D

    ReplyDelete
  4. Arata intr-un mare fel.
    Mi-ai facut pofta de peste.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.