Am avut salau de la Dunare (multumim tata socru si mama soacra) si l-am curatat frumusel (mai greu cu solzii) apoi l-am taiat rondele si cu un cutit ascutit i-am scos sirea spinarii. Dupa operatiunea asta, putin mai complicata, totul a fost foarte simplu...
Ingrediente (nu are rost sa dau cantitati exacte, puneti cat e nevoie, in functie de cat peste aveti):
- file de peste
- condimente pentru peste
- malai
- ulei pentru prajit
Reteta in doua randuri: condimentam bine pestele, apoi il dam prin malai, apoi prin ouale batute usor, ca si pentru omleta, apoi din nou prin malai.

Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul si prajim pestele la foc mic, pe ambele parti, pana are o crusta aurie. Il scoatem pe servetele pentru a absorbi uleiul in exces.
E foarte important sa dam pestele de 2 ori prin malai, asa crusta va fi mai groasa si pestele mai crocant. Folositi o mana pentru a da pestele prin malai si cealalta pentru a-l da prin ou, astfel o mana va fi mereu uscata si o puteti folosi pentru a intoarce pestele in tigaie, fara a fi nevoie sa va spalati pe maini de fiecare data.
Cam asta e pestele nostru, eu zic ca arata foarte bine, mecfishu' se poate ascunde! Sa va fie de bine!
mmm, cat de bine arata, salivez!abia astept sa fac si eu reteta, tu ce peste ai folosit ?ms
ReplyDeleteScrie in titlu ce peste s-a folosit..si in al doilea paragraf...dah
ReplyDeleteOf, iar mi s-a facut pofta de peste....cu usturoi!!!
lol hai k asta a fost buna intrebarea :D
ReplyDeleteArata intr-un mare fel.
ReplyDeleteMi-ai facut pofta de peste.
O adevărată delicatesă.
ReplyDelete