
Ingrediente:
- 600gr cotlet de porc fara os
- 3 morcovi
- ¼ dintr-o telina mare
- ¼ dintr-o gulie
- o punga (450g) amestec legume pentru ciorba (mazare, fasole verde etc)
- o lamaie
- 3 galbenusuri
- 250 gr smantana
- verdeata dupa gust (patrunjel, frunze uscate de telina, leustean)
- sare
Curatam morcovii si ii taiem rondele. Curatam gulia si teina si le taiem cubulete.

Tot cubulete taiem si carnea de porc.

Le punem toate la fiert intr-o oala de 5 litri. Saram dupa gust si le lasam sa fiarba la foc domol, pana carnea si legumele sunt fierte, vreo 45 de minute asa.

E foarte important sa spumam des supa, pentru a fi cat mai limpede. Cand toate sunt fierte, tragem oala de pe foc.

Amestecam galbenusurile cu smantana.

Luam cu polonicul putina zeama din oala (fara legume) si turnam peste amestecul de smantana. Ideea este sa nu punem amestecul rece in supa fierbinte, pentru ca se va strange. Cand avem suficienta supa incat amestecul de smantana sa fie foarte lichid, il turnam in oala, amestecma bine si mai lasam totul sa fiarba vreo 10 minute.

La ultimul clocot adaugam verdeata tocata marunt si zeama de la lamaie. Puteti pune si bors, o cana de 250 de ml (mai mult sau mai putin in functie de cat de acra doriti ciorba). Apoi mai potrivim o data de sare, daca e nevoie si gata!
Este o ciorbita foarte bogata si aromata, genul pe care o mancam la mama acasa sau si mai bine, acasa la Buni Sia. Merge foarte bine alaturi de ardei iute, gogosari murati sau orice fel de muratura. Sa va fie de bine!


cum ies din post asta prestez merci inca o data pt inspiratie sa traiesti si sa fii fericita
ReplyDeletebuna teo,am o intrebare-e fara ceapa?
ReplyDeleteCu aceasta reteta incep meniul de sambata! Multumesc pentru ea!
ReplyDeleteArata divin!
ReplyDeleteParca tot in Ardeal e mai buna mancarea !
cea mai gustoasa mancare este in ardeal...nu se compara cu oltenia sau moldova...sunt oltean...dar recunosc asta
ReplyDeletedraga vecina, am facut si eu aseara ciorba asta! a iesit un deliciu (la fel ca muuulte retete de-ale tale pe care le-am incercat)... abia asteptam sa vina ora amiezei sa o savuram... ioana, cluj
ReplyDeleteEu stiu ca fierbem carnea separat si o spumam si cand este aproape fiarta adaugam legumele, care nu trebuie sa fiarba mult pt. a nu-si pierde vitaminele.
ReplyDeletenu mai stiu de cate ori am incercat retetele tale, dar stiu sigur ca intotdeauna au iesit delicioase !!! baietelul meu de 3ani a savurat fiecare strop de ciorba, iar dupa ce a terminat din farfurie a mai cerut.... abia astept sa vina sotia de la serviciu, voi primi din nou muuuuuuuuulte laude !!! ;)
ReplyDeleteE super reteta, cu mentiunea ca prima data fierb carnea sa o pot spuma bine( daca pun deodata cu legumele nu prea pot spuma) o strecor chiar si cand e apropae fiarta carnea pun legumele pt scurt timp aprox. 15 min.
ReplyDelete