Ingrediente:
- 3 vinete
- 3 ardei grasi
- 2 cepe albe
- 300 gr ciuperci
- 3 rosii
- o mana de busuioc proaspat
- sare, piper
- 3-4 linguri de ulei
- 4 felii cascaval (vegetal pentru cei care tin post ortodox)
Am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez pe langa coaja. Am tocat marunt cepele si ardeii, am pus uleiul la incins intr-o tigaie mare si le-am calit putin. Am tocat apoi si miezul de la vanata.

Adaugam miezul de vanata in amestec, apoi ciupercile taiate marunt. Le lasam sa se caleasca bine, amestecand din cand in cand. Spre final, cand legumele sunt aproape gata, punem si busuiocul tocat marunt si potrivim la gust de sare si piper.

Umplem vinetele cu amestecul de legume, punem deasupra feliile de rosie si cele de cascaval. Pentru ca nu toata lumea a vrut vinete fara carne, am pus pe 2 dintre ele si felii de sunca. Am asezat vinetele in tava tapetata cu hartie de copt si am dat totul la cuptorul incins la 200 de grade vreo 30 de minute.

Asa arata vinetele la final, se pot manca cu tot cu coaja si sunt extreme de aromate si sanatoase. Puteti inlocui legumele cu orice mai aveti prin camara: gulie, dovlecel, cartof dulce fiert etc. Sa va fie de bine!
Ce onoare ca reteta mea de pe Bucataras sa fie recomandata de tine!!! :)
ReplyDeleteArata minunat, Teo!
ReplyDeleteCristinaKitty-Miresici
Am facut o azi!!!a iesit superrrr:)sotul meu s a lins pe degete:D
ReplyDeleteDe-a dreptul delicioasa ! Ma intrebam daca pun la calit impreuna cu legumele, piept de pui, schimb radical gustul ? As vrea sa incerc reteta, imi plac foarte tare vinetele, dar sunca nu e pe placul meu, si nici lipsa carnii nu ma incanta..
ReplyDeleteImi dai mana libera sa fac cu pui ?:P
imi plac multe retete de pe acest blog .... chiar am facut cateva sintre ele...multumesc ca ai facut acest blog!
ReplyDeleteun mic premiu la mine pe blog
Ce sa mai ... bun, bun, bun si gata!!!
ReplyDeletea gatit si mama reteta in seara asta: cele mai bune vinete din toata lumea mea de vinete :)))
ReplyDeleteam gatit impreuna cu mama aceasta reteta.diseara o gustam.abia astept.Multumim pt reteta!!!!
ReplyDeleteAm gatit si eu aceasta reteta si a fost delicioasa. Multumim!
ReplyDeleteDraga Teo, multumesc foarte mult pentru reteta. A fost suuuuper. Apreciata de toata lumea. Am pus branza de capra in loc de cascaval ca nu aveam si a iesit delicios.
ReplyDeleteMultam fain,
Corina
mda..tocmai am terminat de papacit! esti cea mai tareeeeeee! multumim teo:)
ReplyDeleteTocmai am scos vinetele din cuptor si pot doar sa spun ca sunt fantastice, si singurul lucru diferit pe care l-am pus a fost marar in loc de busuioc.
ReplyDeleteYummi, nota 10 pentru reteta si abia astept sa incerc si altele si sa ma uimesc de ce poate iesi...
Pupici!!